25 Ekim 2013 Cuma

SAĞLIKLI SÜT TÜKETİMİ İLE İLGİLİ BİLGİLER


Vücudumuz için çok gerekli olan, çocuklarımızın büyüme döneminde özellikle tüketmeleri gereken bir kalsiyum kaynağıdır süt. Peki sağlığımız için bu kadar gerekli ve faydalı olan sütü tüketirken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir bunlara bakalım;



Süt, buz dolabında ortalama 4-5 derecede, yaklaşık olarak 10 gün saklanabilir. Ama sıcaklığına göre de saklanma süresi değişir. Yani 10 derecede 2 gün, 15 derecede de 1gün saklanabilir.
Sütü kaynatırken taşmasını önlemek için, süt ile doldurulan tencerenin üzerine bir tane tabağı ters çevirip, kapatın. Bu şekilde yaparsanız sütünüz kaynayınca taşmaz.
Sütünüz kesilmeye başlarsa, içine pudra şekeri ilave edin. Süte ilave edilen pudra şekeri sütün kesilmesini önlemektedir.


Süt bozulmaya başladıysa içine kabartma tozu ilave edin. Bu sayede süt tazelenecektir.
Aldığınız süt saf süt mü yoksa içine su karıştırılmış mı merak ediyorsanız; büyük ve kalın ( yorgan iğnesi olabilir) iğneyi iyice temizleyin. Daha sonra sütün içine batırın. Daha sonra iğneyi çıkartın. Yatay olarak tutun. Bunun sonucunda iğnede süt damlası varsa süte su karıştırılmamıştır. Aksi varsa yani iğne de süt damlası yoksa aldığınız süte su karıştırılmış demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder