26 Eylül 2013 Perşembe

DÜDÜKLÜ TENCEREDE MISIR HAŞLAMAK






Dün marketten 15 tane mısır aldık. Tabi mevsimin son mısırlarına denk geldiği için çok ta taze değillerdi. Tam orta sertlikteydiler.

Akşam eve gelince hemen hepsinin kabuklarını ayıkladım. Evimiz bahçeli olmadığı için mısırı düdüklü tencerede haşladım. Bahçeli ev olsa, dışarıda ocak yakıp, ocakta aheste aheste kaynatmak vardı ama işte şartlar… Eğer evde mısırı haşlarken, düdüklü tencerede değil de normal tencerede haşlamaya kalkarsanız. Harcanan tüpe yazık olur. Çünkü 4 saate anca pişirir belki daha fazla. O yüzden hem tüpten tasarruf, hem de zamandan tasarruf için düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ediyorum.
Düdüklü tencerede mısırı pişirmek için gerekli malzemeler;
Düdüklü tencerenize sığabildiği kadar mısır. (Mısırları kırıp pişirirseniz daha çabuk pişer.)
1 adet küp şeker
Mısırların üzerini 2-3 parmak örtecek şekilde su



2-3 tane mısır yaprağı ( hoş bir aroma veriyor.)
Bu saydığım malzemeleri düdüklü tencerenize doldurup, kapağını kapatın. İlk etapta düdüğü yukarda olsun. Kaynamaya başlayınca düdüğünü aşağı indirin. Eğer mısırınız süt mısır ise 15-20 dakika kadar zamanda pişer. Orta sertlikte bir mısır ise 30 dakikada pişer. Benim mısırlarım orta sertlikte mısır olduğu için ben 30 dakikada pişirdim. 10 dakika kadar bekleyin. Kapağını hemen açmayın, patlayabilir. Patlamaması için düdüğünü yukarı çıkartın eğer ses gelmiyorsa, kapağını artık açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder